Faillissementsfraude vermoed bij Dogars Clothing; eigenaar spoorloos

Curator mr. Gotink meldt in zijn faillissementsverslag dat de 31-jarige Christiaan Johannes Mertens in januari met onbekende bestemming is vertrokken. De curator vermoed faillissementsfraude omdat ook de hele administratie van het bedrijf is verdwenen en er diverse schuldeisers zijn.

Gekocht voor 500 euro

Dogars Clothing BV, dat ook handelde onder de naam Lara Mode, was gevestigd in een pand aan de Molenstraat in Hengelo. Het bedrijf huurde ook winkelruimte in Den Haag. Het bedrijf wisselde in 2017 van eigenaar: de Stichting Allround 2017 kocht de aandelen voor slechts 500 euro. Voorzitter en enig bestuurslid van deze stichting is de verdwenen Mertens. Op het moment van aankoop was Dogars Clothing al jaren flink verliesgevend. Jaarlijks zou er volgens belastingaangiften tonnen aan huisvestingskosten worden betaald.

Telefoon afgesloten

De verhuurder van het pand in den Haag, de ING-bank, de belastingdienst en een voormalige werknemer eisen allemaal nog geld van het bedrijf. Maar curator Gotink kan bestuurder Mertens niet bereiken: het telefoonnummer van de man is afgesloten en de post wordt al maanden niet opgehaald. Niemand weet waar Mertens gebleven is. Volgens de Kamer van Koophandel bestiert hij via zijn stichting nog een ander bedrijf: Handelsonderneming Allround, een markthandel in kleding en gereedschappen. Maar ook dat biedt geen aanknopingspunten voor de verblijfplaats van de man.

De deurwaarder heeft in het winkelpand in Den Haag de inboedel bekeken maar schatte de waarde daarvan op nul. De huur is inmiddels opgezegd, net als de huur van werkruimte aan de Molenstraat.

Bron: Tubantia 

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF