Ger Visser en familie aangehouden door FIOD

De Fiscale Opsporing- en Inlichtingendienst (FIOD) heeft afgelopen vrijdagavond een inval gedaan in de woning van ex-Eurocommercebaas Ger Visser in Gorssel. Ger Visser, zijn vrouw Patricia, zijn zoon Ger junior en dochter Kristel zijn aangehouden, drie van hen zijn inmiddels weer vrijgelaten.

De inval en de aanhoudingen hebben volgens woordvoerder Wim de Bruin van het landelijk parket van justitie te maken met een ‘lopend strafrechtelijk onderzoek naar valsheid in geschrifte’.

De aanhouding van het gezin Visser vindt plaats pal voor de regiezitting aanstaande woensdag van het hoger beroep in hun strafzaak. Hij is in december 2016 tot 3,5 jaar cel veroordeeld voor valsheid in geschrifte, faillissementsfraude en witwassen. Zijn zoon Ger Visser junior kreeg twaalf maanden. Zijn echtgenote en dochter werden vrijgesproken.

Eurocommerce was een van de grootste vastgoedbedrijven van Nederland tot het in 2012 failliet ging. Het concern had op dat moment een balans van een miljard euro en €735 mln schuld bij banken, de gemeente Almere en bouwbedrijf Wessels. Eurocommerce was een projectontwikkelaar en bouwde voor eigen risico in de loop van veertig jaar zo'n 750 kantoortorens in Nederland.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF