OM verdubbelt ontnemingsvordering Eurocommerce

Het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie heeft de ontnemingsvordering in de zaak tegen vastgoedmagnaat Ger Visser tijdens de eerste zitting in de ontnemingszaak stevig opgehoogd, naar €7,6 miljoen.

Visser, die leiding gaf aan het failliete vastgoedbedrijf Eurocommerce, is door de rechtbank Overijssel in december 2016 veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf voor valsheid in geschrifte en faillissementsfraude. Hij is schuldig bevonden aan het vervalsen van overeenkomsten voor vastgoedprojecten in Amsterdam, Almere en Zwolle om zo van tientallen miljoenen euro’s aan bankkredieten te krijgen. Ook zijn zoon is veroordeeld voor faillissementsfraude tot een gevangenisstraf van twaalf maanden. De echtgenote en dochter zijn vrijgesproken.

Een deel van de bezittingen, waaronder een stoeterij en Hotel de Roskam, zijn teruggevorderd door de boedel en door de curatoren verkocht. Dat zorgt er voor dat de vorderingen op vrouw, zoon en dochter Visser zijn verlaagd. De officier van justitie eist nu €8,9 miljoen van Ger jr. in plaats van de €22,9 miljoen waar eerder sprake van was. Dochter Kristel dient €2,7 miljoen terug te boeken in plaats van €5,25 miljoen. Echtgenote Patricia is klaar als ze €3,9 miljoen overmaakt naar de curatoren in plaats van €4,5 miljoen.

De inhoudelijke behandeling van de ontnemingen vinden vermoedelijk pas in het voorjaar van 2018 plaats. Zowel de verdachten als het OM willen eerst het hoger beroep afwachten dat zowel de familie Visser als het OM hebben aangespannen in de strafzaak.

Het faillissement van Vissers vastgoedbedrijf Eurocommerce in 2012 heeft bij negen banken en de gemeente Almere een gat geslagen van zo’n €700 miljoen.

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF