Verdachte transacties rond faillissement modeketen Charles Vögele

Curatoren van de failliete Nederlandse tak van modeketen Charles Vögele hebben verdachte transacties vastgesteld. Dat blijkt uit het meest recente faillissementsverslag. Kort voor het faillissement is 900.000 euro overgeboekt van het Nederlandse bedrijf naar het Zwitserse moederbedrijf. Ook is een bedrag van 500.000 euro overgemaakt naar een onbekende rekening. De overboekingen kunnen wijzen op faillissementsfraude. 

De curatoren hebben de Zwitserse eigenaren van Charles Vögele om opheldering gevraagd. Bestuurders van bedrijven waar faillissementsfraude plaatsvindt kunnen persoonlijk aansprakelijk gesteld worden en strafrechtelijk vervolgd worden.

Lees verder: 

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF