Politie heeft te weinig interesse in aanpak van faillissementsfraude

De aanpak van bijna 80 procent van alle faillissementsfraude is een „groot fiasco”, zegt Tineke Hilverda, afzwaaiend hoogleraar faillissementsfraude aan de Radboud Universiteit. Eenvoudige faillissementsfraudes, tot 100.000 euro, worden afgehandeld door de regionale eenheden van de Nationale Politie. Die blijken volgens Hilverda niet in staat die taak goed uit te voeren. Er is te weinig kennis en interesse, en faillissementsfraude is vaak geen prioriteit.

„Het is trekken aan een dood paard, of er iets gebeurt, is afhankelijk van het hobbyisme van de plaatselijke officier van justitie.” In 2015 werd er in 154 eenvoudige gevallen proces-verbaal opgesteld, vorig jaar in 128 zaken. Dat is natuurlijk veel te weinig.”

Lees verder:

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF