Twee verdachten faillissementsfraude aangehouden

Op 13 maart 2017 heeft de politie twee mannen aangehouden die worden verdacht van oplichting, faillissementsfraude, bedrieglijke bankbreuk en verduistering. De verdachten, een 33-jarige en een 45-jarige inwoner van Lelystad, werden aangehouden na doorzoekingen op tien locaties in Flevoland, zowel in woningen als in bedrijfspanden.

De politie kwam de verdachten op het spoor bij een onderzoek naar faillissementsfraude waarvan uitzendbureau HABE als verdachte werd aangemerkt. Hiervan was aangifte gedaan door de curator die door de rechtbank te Lelystad was aangesteld inzake het faillissement van dit uitzendbureau. Op 10 februari 2015 werd HABE door de rechtbank te Lelystad failliet verklaard. De curator heeft later aangifte gedaan wegens bedrieglijke bankbreuk en het niet volledig inlichten van de curator.

Uit het onderzoek naar deze faillissementsfraude volgde een sterke verdenking dat de verdachten ook bij faillissementen en faillissementsfraude van andere bedrijven betrokken zijn. Bij deze praktijken werden meerdere bedrijven voor tonnen opgelicht. Ook worden de mannen verdacht van het plegen van andersoortige oplichtingen, onder andere door onder een valse identiteit goederen te bestellen en na levering te verduisteren. Vermoedelijk zijn deze goederen weer aan derden verkocht.

Het onderzoek, dat in opdracht van het Openbaar Ministerie en in samenwerking met de Belastingdienst en de gemeente wordt uitgevoerd, gaat onverminderd door. De twee verdachten zullen naar verwachting donderdag 16 maart worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

 

Bron: AccountantWeek.nl

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF