Roel Rol voor rechter om faillissementsfraude

Roel Rol, de voormalig exploitant van Art Hotel Eindhoven en Woonhotel Rotterdam, wordt vervolgd voor faillissementsfraude. Hij dient op 20 november voor de rechtbank in Den Bosch te verschijnen, schrijft het Eindhovens Dagblad. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan vlak vóór de faillissementen voor bijna een miljoen euro uit de hotels te hebben getrokken.

Zo is kort voor het faillissement van Art Hotel Eindhoven in 2013 ruim 430.000 euro overgeboekt naar de rekening van Rols andere hotel, Woonhotel Rotterdam. Ook verkocht hij voor 40.000 euro een Rolls Royce uit de bedrijfsvoorraad, en liet de opbrengst naar een privérekening overmaken.

Woonhotel Rotterdam

Begin 2014 ging ook Woonhotel Rotterdam failliet. Daar werd volgens het OM door de Vlaardingse ondernemer ruim 485.000 euro weggesluisd. Schuldeisers werden verder benadeeld omdat Rol zijn managementfee met terugwerkende kracht verdubbelde, de opbrengst uit de verkoop van twee auto’s op zijn privérekening liet storten en 187 kunstwerken uit het hotel had laten halen.

Eerder oordeelde een Rotterdamse rechter dat Rol 830.000 euro moest terugbetalen aan het Rotterdamse hotel.

In Eindhoven kocht Inntel na het faillissement het vastgoed van woningcorporatie Trudos en de exploitatie van de curator. Op dat moment was Art Hotel aangesloten bij Best Western.

Roel Rol

In 2012 werd Roel Rol nog uitgeroepen tot Hotello of the Year. In beide bovengenoemde hotels maakte hij veel ruimte voor dakloze jongeren, die in de hotels konden wonen en werken.

Bron: MH

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF