Zowel Visser als OM in beroep tegen vonnissen Eurocommerce

Zowel het Openbaar Ministerie als de familie Visser zelf is in hoger beroep gegaan tegen de vonnissen van de Rechtbank Almelo van 16 december 2016 Visser senior is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3,5 jaar voor valsheid in geschrift en faillissementsfraude. Zijn zoon Ger jr. kreeg een jaar gevangenisstraf opgelegd wegens faillissementsfraude.

Het OM is het niet eens met de redenering van de rechtbank die leidde tot integrale vrijspraak van de echtgenote en dochter van voormalig vastgoedbaron Ger Visser en tot gedeeltelijke vrijspraak van de hoofdverdachte zelf en zijn zoon.

De rechtbank overwoog dat Visser senior pas vanaf 15 november 2011 kon vermoeden dat Eurocommerce failliet zou gaan. Ook moet hij toen hebben beseft dat in het verlengde daarvan een privé faillissement dreigde, vanwege een privé schuld aan het bedrijf van 45 miljoen euro. Volgens de rechtbank is echter onvoldoende aangetoond dat ook zijn vrouw en dochter hiervan toen al wisten. Voor hen houdt de rechtbank de datum van een huiszoeking op 19 oktober 2013 aan. Omdat de rechtbank transacties van voor die data niet strafbaar acht werden vader en zoon op onderdelen en moeder en dochter geheel vrijgesproken.

Officier van justitie Wim Bollen is het niet eens met de redenering van de rechtbank. "Naar onze mening hadden zij al eerder rekening gehouden met een faillissement”. Hij ging in alle vier de zaken in beroep.

De advocaat van de familie Visser, Frans Sijbers (Wladimiroff), wil de straffen die aan Visser en zijn zoon werden opgelegd aanvechten.

Bron: de Stentor

Lees ook:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF