Thrillerschrijver en ex-advocaat veroordeeld wegens faillissementsfraude

De Amsterdamse ex-advocaat Edward Lietaert Peerbolte, die onder de naam Ed Sanders meerdere thrillers schreef, is wegens faillissementsfraude onlangs veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

De veroordeling lijkt de logische uitkomst van een jarenlange juridische strijd tussen de thrillerschrijver en zijn schuldeisers. Die menen dat de Peerbolte rookgordijnen optrekt om geld van anderen achterover te drukken. ‘Op basis van fake- en onzinverhalen probeert hij mensen er in te luizen’, zei een gedupeerde vorig jaar in een portret dat Vrij Nederland van de ooit gerenommeerde fiscaal advocaat maakte.

Lees verder:

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF