Aangehouden notarissen nog vast, voor onbepaalde tijd geschorst

De drie (kandidaat-)notarissen die vorige week werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij faillissementsfraude, zijn per direct en voor onbepaalde tijd geschorst door de Kamer voor het Notariaat. Dat bevestigt de KNB, die zelf dringend had verzocht om de schorsingen. Hun voorarrest werd afgelopen vrijdag met veertien dagen verlengd, meldt het OM desgevraagd.

De (kandidaat-)notarissen uit Amsterdam, Amstelveen en van het kantoor Anotaris in Bunnik zijn geschorst op basis van artikel 26 van de wet op het notarisambt, dat een schorsing voorschrijft bijvoorbeeld op het moment dat een notaris zich in voorlopige hechtenis bevindt of wanneer er een onderzoek wegens verdenking van (betrokkenheid bij) een misdrijf tegen de notaris is ingesteld.

Er zijn inmiddels waarnemers aangesteld voor de desbetreffende notarispraktijken, meldt KNB-woordvoerster Nora van Oostrom. “Dat werd al heel snel in gang gezet, op de dag van de aanhoudingen zelfs,” zegt zij. “De cliënten van deze notarissen hebben zullen er zodoende niets van merken.”

Lees verder:

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF