Kaasmaker uit Roden krijgt werkstraf voor faillissementsfraude

Een 28-jarige man uit Leek is voor faillissementsfraude veroordeeld tot een werkstraf van negentig uur. De Drent had begin 2013 een bedrijf in Roden waar hij mozarella maakte. Hij zou leveren aan de supermarktketen Jumbo, maar die samenwerking kwam nooit van de grond. 

Failliet

In februari van dat jaar ging het bedrijf failliet. De curator trof naar eigen zeggen ‘veel rotzooi’ aan. De paar ordners en een hoop losse papieren waren niet voldoende om te spreken van een correcte administratie. Contact leggen met de oud-ondernemer lukte niet. Hierdoor zijn schuldeisers ernstig benadeeld. 

Openstaande boetes

De oud-Rodenaar maakte de gang naar de rechter niet. Hij was bang dat hij zou worden opgepakt in verband met openstaande boetes. Daarnaast loopt nog een zaak waarin de man wordt beschuldigd van het kweken van hennep.

Lees verder:


 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF