Arnhemmer en Huissenaar aangehouden wegens verdenking van faillissementsfraude bij zorgvoorziening voor ouderen

De FIOD heeft op 2 mei 2016 een 53-jarige Arnhemmer en een 48-jarige man uit Huissen aangehouden in een onderzoek naar fiscale fraude en faillissementsfraude. De fraude zou zijn gepleegd in relatie tot een woon- zorgvoorziening voor senioren in de provincie Gelderland. Het gaat vermoedelijk om ongeveer € 900.000. In Arnhem is de woning van 1 van de verdachten doorzocht. Er is beslag gelegd op luxe goederen en banksaldi.

Het vermoeden is dat de 2 aangehouden verdachten in het zicht van het faillissement goederen en geld hebben onttrokken aan het bedrijf. Dit zou zijn verhuld door middel van het opmaken van valse facturen. Een van de verdachten – de hoofdverdachte- zou de woon- en zorgvoorziening ver beneden de werkelijke waarde aan de andere verdachte hebben verkocht. In de woon- en zorgvoorziening zaten op dat moment enkel schulden. Aan de curator van de failliet werd vervolgens geen complete administratie overhandigd. Daarnaast zijn er door de hoofdverdachte onjuiste aangiften omzetbelasting gedaan.

Daarnaast wordt de hoofdverdachte verdacht van verduistering van geld als executeur testamentair in een nalatenschap. Hij was door één van de bewoners in de woon- en zorgvoorziening voor senioren aangesteld als executeur van de nalatenschap. De erfgenamen hebben nooit enig bedrag uit de erfenis van hun overleden familielid ontvangen.

Bron: FIOD

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF