Saneerder Biosoil is nu zelf een beerput: 'Paulianeuze transacties, wanbeheer en faillissementsfraude; we onderzoeken alles'

Met saneringsprojecten in Vuurland en bij Chemie-Pack maakte het Ambachtse bedrijf BioSoil naam. Maar na het faillissement laat het een spoor van schulden en gedupeerden achter. De curator doet onderzoek naar wanbeheer en faillissementsfraude.

Jarenlang toonde het bedrijf aan hoe je de meest vervuilde grond op moeilijk bereikbare plekken schoon kunt maken met behulp van bacteriën. Nu lijkt BioSoil zelf een beerput geworden. Medio februari ging het Ambachtse bedrijf failliet, een maand later de holding, waar tal van andere bv's onder vallen.

Leveranciers hebben nog voor miljoenen tegoed, personeel voelt zich verraden, gemeenten blijven met vervuilde grond zitten en de curator onderzoekt frauduleuze praktijken. Iedereen wijst met de beschuldigende vinger naar directeur Arnout van Diem.

Lees verder:

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF