Doorzoekingen en aanhoudingen in onderzoek naar oplichting en faillissementsfraude

De FIOD heeft op 6 december, onder leiding van het Functioneel Parket 14 doorzoekingen verricht in woningen en bedrijfspanden in Heerenveen, Oranjewoud, Drachten, Onnen, Groningen, Vleuten, Amsterdam, Bussum, De Zilk en Doetinchem. De doorzoekingen vonden plaats in het kader van een onderzoek naar mogelijke oplichting en faillissementsfraude. Hier zou een bedrag mee gemoeid zijn van ca. 8 miljoen euro.

Er zijn vandaag twee aanhoudingen verricht. Er zijn administratie en digitale gegevensdragers in beslag genomen en er is beslag gelegd op bankrekeningen. Bij de doorzoekingen waren forensisch onderzoekers betrokken.

Aanleiding voor het onderzoek zijn aangiften van faillissementsfraude en oplichting. Nader onderzoek maakte een geldstroom zichtbaar waarbij vermoedelijk van oplichting afkomstige geldbedragen werden doorgesluisd. Deze geldstroom liep voor een deel via de derdenrekening van een verdachte(voormalig) notaris.

Het onderzoek richt zich (op dit moment) op 13 verdachten die zich vermoedelijk schuldig hebben gemaakt aan oplichting en faillissementsfraude. De verdachten hebben vermoedelijk in verschillende samenstellingen, verschillende strafbare feiten gepleegd.

 

Bron: OM

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF