Veroordeling twee bestuurders (formeel en feitelijk) voor medeplegen van bedrieglijke bankbreuk

Rechtbank Midden-Nederland 8 april 2015, ECLI:NL:RBMNE:2015:2386

Verdachte heeft zich als formeel bestuurder van een vennootschap samen met een ander schuldig gemaakt aan faillissementsfraude. Hij heeft goederen onttrokken aan de boedel, dit terwijl een faillissement van die onderneming in het vooruitzicht lag. Tevens heeft hij niet voldaan aan de op hem rustende verplichting een inzichtelijke administratie bij te houden dan wel aan de curator te overleggen. Door die handelingen heeft hij het aanstaande faillissement van de onderneming bespoedigd en zijn de schuldeisers benadeeld in hun verhaalsmogelijkheden.

De rechtbank veroordeelt verdachte tot een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van drie maanden met een proeftijd van 2 jaar.

Lees hier de volledige uitspraak.

Rechtbank Midden-Nederland 8 april 2015, ECLI:NL:RBMNE:2015:2387

Verdachte heeft zich als feitelijk bestuurder van een vennootschap schuldig gemaakt aan faillissementsfraude, deels samen met een ander. Hij heeft geld overgeboekt van de bankrekeningen van het bedrijf en goederen onttrokken aan de boedel, dit terwijl een faillissement van die onderneming in het vooruitzicht lag. Tevens heeft hij niet voldaan aan de op hem rustende verplichting een inzichtelijke administratie bij te houden dan wel aan de curator te overleggen.

Verdachte wordt veroordeelt verdachte tot een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van vijf maanden met een proeftijd van 2 jaar en een taakstraf van 150 uur.

Lees hier de volledige uitspraak.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF